Beskæftigelsen

Tønder d. 7. maj 2020

Gradvis åbning af beskæftigelsesområdet.

Så blev det endelig vores tur til at lave en stille genåbning af beskæftigelsen og aktivitetstilbuddene.

Vi har set frem til dette meget længe og glæder os til at starte op igen. Medarbejderne har siden nedlukningen arbejdet i Handicap Tønders andre tilbud.

Desværre er det ikke muligt at lukke op for at alle kan komme i gang på en gang. 

Der vil foregå en individuel faglig vurdering af alle borgere ift., deres psykiske og fysiske almene tilstand inden der besluttes, hvem der skal tilbydes at komme tilbage i eget beskæftigelses tilbud igen og der er udarbejdet detaljerede planer for alle tilbud ift., en hensigtsmæssig tilbagevending til beskæftigelsen.

Mange ting vil være anderledes i forhold til før. For at overholde sundhedsmyndighedernes retningslinjer skal der skal arbejdes i mindre gruppe og den gruppe du som borger bliver tilknyttet er den gruppe man er sammen med i hele dette forløb. Der tilstræbes at den gruppe man er i anvender én indgang og én udgang, samt skal gruppen tilknyttes toiletfaciliteter, som kun må anvendes af denne gruppe. Vi spiser fx i mindre grupper og du må ikke bevæge dig rundt i hele huset som tidligere. Alt dette vil personalet vise dig og forklare hvordan man gør.

Der kan være ændringer i dit visiterede tilbud fx ift., den visiterede tid. Der kan være ændrede arbejdstider, samt ændringer i aktiviteter og arbejdsopgaver i denne periode, indtil vi er tilbage i normal drift. Det vil sige, at dine arbejdstider kan være ændret og det samme med dine arbejdsopgaver. 

Der vil hele tiden være fokus på gældende regler for hygiejne og anvendes af værnemidler. 

Oplever beskæftigelsen borgere som har symptomer på COVID-19 modtages de ikke i beskæftigelses/aktivitetstilbuddet.

Når det bliver din tur vil du blive kontaktet og få klar besked på hvornår du skal møde. 

Personalet vil i den kommende tid tage kontakt til alle borgere på Vidåværkstedet og  i Aktivitetshuset, for en lille snak.

Er du i tvivl om noget, er du velkommen til at ringe til Vidåværkstedet og spørge på Tlf:74 92 87 27
Eller Aktivitetshuset Tlf:74 83 14 41

Med venlig hilsen Leder 
Jan Boytang 

 

 

 

Beskæftigelsen i Handicap Tønder består af følgende tre beskæftigelsestilbud:

Vidåværkstedet i Tønder er det største af de tre beskæftigelsestilbud for udviklingshæmmede i Handicap Tønder. Ud over Vidåværkstedet har vi også 2nd Hand Shop på Hartmannsvej 1i et samarbejde med Tønder Forsyning. Aktivitetshuset i Toftlund er det andet beskæftigelsestilbud i Handicap Tønder.

Lærkely Beskæftigelse som ligger lidt uden for Tønder by tæt på grænsen til Tyskland er det tredje beskæftigelsestilbud i Handicap Tønder. Lærkely er et kombineret døgn- og beskæftigelsestilbud og fungerer som et landbrug.